נוסעים לסיני

נוסעים לסיני

המדריך המלא לחופשה בסיני מאת שובל שלנגר

 
 

כשסוף השבוע מגיע, אנחנו תמיד מתלבטים לאן לצאת... לטיול קליל ונעים בעיר או בטבע, לים או לפאב... ואת האמת שאיכשהו תמיד זה מסתכם בתל אביב הלב הפועם. הפעם החלטנו אחרת, הטיול שלנו לסיני היה בדיוק בזמן, לאחר חופשה מהממת בפריז ושבוע לאחר שהתחתנו רצינו לקנח בחופשת בטן גב קלילה וקרובה, מה יותר מתאים מסיני המהממת? סיני מדבקת ומתאהבים בה ברגע כך שההתלבטויות לסופ"שים הבאים כבר מצטמצמות.

ביקרנו בדרום סיני, חצי אי שמשתרך מטאבה (מפרץ אילת) ועד סואץ. חשש שעלה לא פעם אחת בעיקר מצד המשפחות, הוא החשש לגבי המצב הבטחוני. אנחנו לא הרגשנו עוינות לרגע, הבדואים מקבלים את הישראלים בברכה, חלקם מדברים עברית שוטפת ומאוד נחמדים, הכלכלה של התושבים בחופים מבוססת תיירות לכן הם מאוד שמחים שישראלים מגיעים אליהם. עם זאת, רצוי לברר מראש לאן הולכים ולשמוע המלצות על אותו אזור כדי להימנע מאי נעימות.

הגעה לסיני

אנחנו בחרנו להגיע לסיני בטיסה של 45 דק' לשדה התעופה החדש מחוץ לאילת - רמון ומשם נסיעה של כ-20 דק' באוטובוס (קו 51) לגבול טאבה. מחירי הטיסות לאילת התייקרו אך זה מייעל את החופשה מבחינת זמנים. ניתן כמובן להגיע עם רכב בנסיעה של כ-3 וחצי שעות, האופציה הזאת עדיפה למי שרוצה גם לטייל בדרך באזור במעיינות השונים. כדי להיכנס לסיני חצינו את הגבול הישראלי ולאחר מכן את הגבול המצרי, למי שמגיע עם רכב ניתן להכניס את הרכב במעבר הגבול למרות שרצוי להשאיר אותו באילת במידה וזה לא רכב שטח. 

עלויות מעבר הגבול: בגבול הישראלי תצטרכו לשלם 200 ש"ח. בגבול המצרי תצטרכו לשלם 400 לירה. במעבר הגבול המצרי נדרש לחתום על ויזה (הפקידים ירצו למלא עבורכם בתמורה לטיפ). 

סיני ענקית! היא מתאימה לזוגות, חברים, ומשפחות, כן גם עם תינוקות. האזור שהכי קרוב לגבול הוא טאבה - קצת יותר מזכירה את אילת מבחינת המלונות ומבחינת האטרקציות, כמובן שיש פערים היסטריים בעלויות השהייה אשר בארץ. אנחנו החלטנו להתחיל רחוק ולאחר מכן להתקרב לגבול.

היום הראשון

הגענו לטאבה ולקחנו מונית שסגרנו מראש.

*טיפ: תסגרו מחירים לפי לירה מצרית ולא לפי שקלים או דולרים. את הלילה הראשון קבענו לעשות בדהאב, הנסיעה ארכה כשעתיים דרך נוף עוצר נשימה. 
עוד טיפ: כשאתם עוברים דרך הפיורד תבקשו מהנהג לעצור ולצלם.*

דהאב היא יחסית עירונית ביחס לאזורים שיותר קרובים לגבול, תמצאו שם מסעדות, מלונות, חופים, שווקים ואטרקציות. סגרנו מראש לילה במלון דניאלה, המלון הוא גם מועדון צלילה ואילתים רבים נוהגים להגיע לסיני למועדון הצלילה בדניאלה ליום אחד בלבד. המחירים זולים במיוחד ולילה לזוג כולל ארוחת בוקר עלה לנו 137 ש"ח. המלון כיאה לסיני מעוצב בסגנון מדברי, תקרות החדרים מעוצבים בסגנון איגלו והחדרים ענקיים באופן מפתיע, המלון נקי, החדרים כוללים מזגן, שירותים ומקלחת. כבר בכניסה קיבלו אותנו בקבלת פנים עם מיץ תפוזים סחוט וסיור במלון. אכלנו ארוחת צהריים בבר המלון, הזמנו פיצה וסלט קלאמרי, אומנם זה הגיע לאחר כשעה אבל האוכל היה טעים מאוד.  שירותי המלון מציעים בריכה, מסאג'ים, מתקנים לילדים, ערסלים, מיטות אתנחתא ונדנדות עץ מושלמות.

לאחר מנוחה קלילה הלכנו לטייל בערב בשוק הלילי. השוק מזכיר את הטיילת הישנה של אילת ובו תמצאו חנויות תבלינים ותה, בגדים, אקססוריז, מתנות ומזכרות ועוד.  אנחנו התחדשנו במכנסי אלאדין מבד פליז מאוד נעימים לחורף, טוניקה לבנה מעוטרת רקמה, תה היביסקוס, ומזכרות למי ביקש 🙂 הטיילת שופעת מסעדות מהממות ממש על הים, לא על שפת הים, אלא ממש על המים, אנחנו אכלנו ארוחת ערב מפנקת במיוחד במסעדת "עליבאבא" שכללה פלטת סלטים, פיתות, דג לברק ענקי, קלאמרי מתובל, ירקות מוקפצים, ולקינוח גלידה. השירות במסעדה מדהים והטעם נפלא ממליצה להגיע לשם! הנסיעה לשוק הייתה כ- 10 דק' והזמנו מונית מהמלון. בדר"כ לא מומלץ לקחת מונית ממקום הלינה מהסיבה שהם לוקחים עמלה. עדיף לשמור מראש 2\3 מספרי טלפון של נהגי מונית לכל אזור.

היום השני

התעוררנו מוקדם לארוחת הבוקר, ארוחת בוקר בסיסית למידי שכללה ביצה קשה, מופלטות, ירקות, גבינות ופיתות. לאחר ארוחת הבוקר וביצוע צ'ק אווט (השארנו את התיקים לשמירה בלובי) יצאנו לטיול יומי. רצינו מאוד לשנרקל במקום מהמם ולכן תכננו טיול יומי.

בלו הול- החור הכחול הוא אתר צלילה מבוקש ביותר באזור, הגענו אליו במונית בנסיעה של כחצי שעה. כשמגיעים לחור הכחול ישר מזהים אותו. בעצם רואים כתם שחור בים, הכתם הוא זיהוי לכך שעומק המים עמוקים מאוד.  כ-110 מ'.  לאורך החוף ישנם כ-4 מסעדות שהן בעצם גם מועדון הצלילה וניתן להשכיר חליפה ולצלול עם מדריך או בצורה חופשית. עלות צלילה כ-50 דולר. את הצלילה מתחילים מה- הבלו הול, מי שמעוניין לשנרקל באזור הבלו הול ישנו מסלול נוסף, לאחר הליכה של כ-5 דק' מגיעים אל "הפעמון" שהוא בעצם מעבר צר שדרכו מתחילים את המסלול בכ-20 דק' שחיה ושנרקול מופלא פוגשים עולם צבעוני עשיר באלמוגים.

ראס אבו גלום- לאחר מכן לקחנו סירת מנוע שלקחה אותנו ישירות לחוף ראס אבו גלום, השייט בסירה היה כ20 דק'. בראס אבו גלום המים צלולים מאוד וזה חוף מאוד שקט, יש שם גם מעט חושות ללינה, החוף אינו מפותח ולא תמצאו שם חדרים עם מזגנים ותנאים נוחים. בילינו בחוף כשעה, שנרקלנו באזור מדהים עם המון אלמוגים ושוניות מהממות, (ראיתי את נמו!) ממליצה להצטייד במסכה ושנורקל מהבית או לרכוש באילת.

הלגונה הכחולה- מלדיבים זה כאן. חוף בתולי מהמם! המים בגוון טורקיז שקוף, צלולים ורדודים. הלגונה הכחולה היא בעצם לגונה שאותה מקיף חוף לבן ששומר עליה צלולה.  אל הלגונה לא הרבה מגיעים, מגיעים לכאן בעיקר גולשי קייט ומי שמחפש שקט. גם כאן יש מעט חושות ללינה **טיפ: מומלץ לישון לילה בלגונה כדי לראות את הזריחה ואת השקיעה. בעקרון בכל סיני המראה של הכוכבים בלילה הוא מהפנט, רואים כוכב נופל בכל כמה דק'. שהינו בלגונה כשעה וחצי, טיילנו על רצועת החוף, אכלנו ארטיק וכמובן עשינו המון תמונות.

אחרי יום עמוס בטיולים, חזרנו למלון כדי לקחת את התיקים, הנהג שלנו כבר חיכה לנו במלון ויצאנו לכיוון דרום- לנואבה. 

היום השלישי והרביעי

הגענו לנואיבה, לקמפ של סעיד - דנה ביץ'. על הקמפ קיבלנו המלצות חמות מחברה והחלטנו שאנחנו חייבים להגיע לשם, וכמו שהיא אמרה הייתה לנו חוויה נהדרת.  כבר בקבלת פנים קיבלנו אותנו עם חיוך ועם שייק מנגו טרי ומרענן, סגרנו חושה ב-80 ש"ח ללילה לאדם כולל ארוחת בוקר וערב. ארוחת הבוקר פשוטה ומשביעה - חביתה/מקושקשת. ארוחת הערב מפתיעה ומרשימה. בופה עשיר מלא בסלטים, מרקים, ממרחים, דגים ובשר. הצוות עובר ושואל את האורחים מה מתחשק להם להערב מקלובה/דגים/בשר על האש/צמחוני ובהתאם לביקוש הם בוחרים את ארוחת הערב היומית. בצהריים ניתן להזמין כל מה שתרצו, בירות, פיצות, טוסטים ועוד…

את היום מבלים בעיקר בחושה בבילוי על החוף, קריאת ספר, סתלבט בערסל, טיול רגלי לקמפים צמודים. בשעות השפל החוף רדוד במיוחד, בימים מסוימים השפל כל כך חזק שנוצר אי יבשתי באמצע הים. בחושות יש המון זמן פנוי ולא מתניידים יותר מידי, אפשר לקפוץ לקניות בשוק בנואיבה, להעביר את הזמן במשחקי קלפים, שש בש, קריאת ספר ועוד.  תהנו מהשקט, תהנו מהנופים, ותהנו מהתרבות!

כמה פרטים טכניים לסיום

שהינו 4 ימים מלאים בסיני.
עלויות ומטבע מקומי: בסיני משתמשים בלירה מצרית, יש צאינג' בגבול המצרי ועדיף להגיע לשם עם דולרים להמרה זולה יותר. הם מקבלים גם ש"ח אך כאמור, עדיך לסגור מחירים לפי לירה מצרית.
לינה: מלונות עדיף לסגור מראש ולברר האם המחיר כלול מיסים.
מוניות: עדיף לסגור מראש מחיר ושעת יציאה (הנהג מחכה ממש ביציאה מהגבול המצרי)
התמקחות: המחירים בסיני זולים משמעותית. כמובן שהמחיר לתיירים יותר יקר ממקומיים כמו בכל מקום, נסו להתמקח מעט אבל זכרו שזאת הפרנסה שלהם ועדיין מדובר במחירים זולים.
מתי להגיע לחופשה בסיני? ממליצה להתרחק מסיני בחופשת פסח וסוכות - שעות המתנה בגבול ארוכות ומייגעות. מומלץ להגיע לסופ"ש ארוך.
כרטיס סים: אנחנו רכשנו סים מקומי בחנות בטיילת בדהאב - 4 ג'יגה בעלות של 200 לירות. 
מה חובה להביא איתכם: מצעים, אל-תוש, ספר, קלפים, ג'ל לחיטוי הידיים וקרם הגנה.

תסתלבטו, תזרמו, תשטפו את העיניים בנופים, וכמובן תהנו - סיני מהממת. 

קצת עליי

נעים להכיר 🙂
שובל שלנגר בת 29 מנהלת תוכן ומומחית לשיווק בסושיאל מדיה. התשוקה שלי היא לטייל עם הפרטנר המושלם בעלי יובל. נהנית לתעד כל פרט בטיולים ובבילויים בחיי. כבר מילדות בחופשות משפחתיות נהגתי לערוך יומני מסע הכוללים המלצות ותצלומים.ברגע שהשתחררתי מהצבא עליתי על טיסה למזרח הרחוק ומאז התאהבתי בחופש. עוד חוויות תמצאו בעמוד האינסטגרם שלי shovalshlanger@.

תגובות

Comments 2

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *